A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бокіймівська громада
Рівненська область, Дубенський район

ДО УВАГИ ГРОМАДЯН! СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ ВИДАЄ ВАУЧЕРИ НА НАВЧАННЯ

Дата: 15.04.2022 10:50
Кількість переглядів: 250

ДО УВАГИ ГРОМАДЯН!

СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ ВИДАЄ ВАУЧЕРИ НА НАВЧАННЯ

 

У військовий час служба зайнятості працює й послуги надаються. Однією з них є видача ваучерів на навчання.

Ваучер на навчання – це документ встановленого зразка, що дає право на перепідготовку, підготовку на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні, спеціалізацію, підвищення кваліфікації у навчальних закладах чи у роботодавця. Для отримання ваучера необхідно звернутись до служби зайнятості. Вартість ваучера встановлюється в межах вартості навчання і не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.  Якщо вартість навчання перевищує цю суму, то доплату може здійснити як роботодавець, так і особа.

    Отримати ваучер на навчання можуть :

- громадяни старше 45 років, які мають страховий стаж не менше 15 років, але ще не набули пенсійного віку;                                                                                     - особи звільнені з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби),  служби в органах внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції або Державної кримінально-виконавчої служби  у зв’язку зі скороченням чисельності, штату, або за станом здоров’я, які мають вислугу не менше 10 років, але ще не набули права на пенсію ;                                                - особи звільнені з військової служби після участі у проведенні АТО/ООС з числа осіб з інвалідністю до отримання права на пенсію;                                        - внутрішньо переміщені особи за відсутності підходящої роботи.

            Бажаючі отримати ваучер повинні мати професійну (професійно-технічну), фахову передвищу або вищу освіту, не бути зареєстровані в службі зайнятості як безробітні.                                                                                           Не можуть отримати ваучер особи, які протягом останніх трьох років проходили перепідготовку за рахунок коштів Фонду державного соціального страхування на випадок безробіття.

Слід відмітити, що Рівненський центр професійно-технічної освіти ДСЗ також має право надавати освітні послуги на підставі виданих ваучерів за наступними професіями: верстатник деревообробних верстатів, верстатник широкого профілю, взуттьовик з ремонту взуття, водій автотранспортних засобів, закрійник, кондитер, кравець, кухар, лицювальник-плиточник, машиніст автогрейдера, робітник фермерського господарства, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, слюсар-ремонтник, столяр будівельний, токар, тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, фрезерувальник, швачка.                                                                     За більш детальною інформацією щодо умов отримання ваучера можете звернутися до фахівців Млинівської районної філії Рівненського ОЦЗ за адресою: смт. Млинів, вул.Поліщука,16.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь